Kurkistuksia opistoelämään

Kolme liikunnan ammattilaista kertovat kokemuksiaan opistosta.

Nurmijärven Opistossa työskentelee tuntiopettajina monia nurmijärveläisiä alansa ammattilaisia tienaten mukavia lisätuloja arkeen. Opisto tarjoaa hyvin monenlaisia töitä, yhden kerran kursseista jatkuviin viikkotunteihin. Pyysimme muutamia opiston liikunnanohjaajia kertomaan työstään opistolla.

Marjo Kekki ohjaa Zumba Basic ja Zumba Gold -tunteja.

”Aloitin opistolla syksyllä 2012, pari vuotta ohjaajaksi valmistumisen jälkeen. Työssä on parasta se, että saa tanssia lattareita ihan huippumukavien asiakkaiden kanssa! Osa on ollut mukana alusta asti, ja meille on muodostunut todella ihana Zumba-yhteisö, johon kaikki ovat tervetulleita juuri sellaisina, kuin ovat. Nurmijärven Opisto on todella hyvä työnantaja, joka tarjoaa koulutusta, ohjausta ja mukavia työsuhde-etuja. Lisäksi meitä opettajia kannustetaan kehittämään ja ehdottelemaan uusia kursseja ja näin lähti liikkeelle vetämäni Zumba Gold -ryhmä Kivenpuiston koululla.”

Marjo Kekki

Marjo kertoo kokevansa työnsä merkitykselliseksi.

”Minusta on hienoa olla mukana liikuttamassa monen ikäisiä ihmisiä. Olen joka syksy ja kevät aidosti iloinen siitä, että uudet harrastajat löytävät Zumban pariin ja konkarit palaavat aina vaan, koska silloin tunnen, että olen onnistunut työssäni. Viikkotuntien lisäksi olen vetänyt kesäkursseja ja kinkunsulatuszumbaa joulun välipäivinä. Olen myös mukana Kiljavan lattariviikonlopussa.”


Eve Kortesalmi on ohjannut liikuntaryhmiä yhteensä 28 vuotta eri opistoissa, Nurmijärven Opistolla noin 10 vuotta. Hän kertoo työssään olevan parasta liikunta itsessään sekä ryhmien letkeä tunnelma.

”Saan palkkaa jumpassa käymisestä, niin onhan se nyt aika kiva. Oli myös ihana saada omaa aikaa varsinkin silloin, kun lapset olivat pieniä.”

Even mielestä opistoa työnantajana voi suositella kenelle tahansa, joka haluaa innostaa ihmisiä harrastamaan ja tarjota omaa osaamistaan muidenkin iloksi.

”Rohkeasti mukaan, jos kiinnostaa! Tämä voi olla myös mukava harrastus, josta maksetaan palkkaa.”


Katja Ahonen puolestaan toteaa aloittaneensa Nurmijärven Opistolla vähän vahingossa noin 8 vuotta sitten, kun häntä pyydettiin pilates-ryhmään sijaiseksi. Sijaisuuden jälkeen hän jatkoi vakituisena ohjaajana.

”Olen ohjannut opistolla 1–7 tuntia viikossa riippuen kaudesta. Nykyään ohjaan joogaa, pilatesta ja kehonhuoltoa. Olen myös pitänyt lyhyempiä kursseja opistolla.”

Katja kertoo yhteistyön ja käytännön asioiden hoidon sujuvan opiston henkilökunnan kanssa mutkattomasti.

”Toiveita ja ajatuksia työhön liittyen on kysytty ja niihin on voinut itse vaikuttaa. Parasta työssäni ovat asiakkaat, jotka ovat sitoutuneet ryhmiin. Heidän kanssaan saan jakaa liikunnan iloa ja arjen asioita.”