Kielet

Kurssitarjonta ja oikean kurssin valinta

  • Kurssit ovat kussakin kielessä tasojärjestyksessä helpoimmasta vaikeimpaan. Jos kielessä on tarjolla etä- tai verkkokursseja, ovat ne kuitenkin aina ensimmäisenä.
  • Huomioi kurssikuvauksessa näkyvä taitotaso.
  • Valitse alkeet (nolla taso), jos et ole koskaan opiskellut kieltä.
  • Valitse A1- tai A2- tason kurssi, jos olet opiskellut kieltä hieman tai jos aikaisemmasta opiskelusta on pitkä aika.
  • B1-tason kurssit sopivat, jos olet opiskellut kieltä kansalaisopistossa yli 4 vuotta tai ne sopivat esimerkiksi lukion lyhyen oppimäärän jatkoksi.
  • B2-ja C1-tason kurssit sopivat sinulle, jos olet harrastanut kieltä monta vuotta tai olet oleskellut pidemmän aikaa maassa, jossa kieltä puhutaan.
  • Opintoneuvontaa Pia Päivärinta p. 0409330939 pia.paivarinta(at)nurmijarvenopisto.fi

Opiston kielitarjonta
Kevään 2022 kielitarjonta: englanti, espanja, italia, japani, korea, ranska, ruotsi, saksa, suomi äidinkielenä, suomi vieraana kielenä, turkki, venäjä, viro.

Muuta huomioitavaa

  • Opiston kielikurssit ovat ensisijaisesti suunnatut aikuisille. Alle 16-vuotiaiden on hyvä tarkistaa kurssin sopivuus ennen ilmoittautumista.
  • Muistathan ilmoittautua kurssille viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
  • Jos kurssilla on käytössä oppikirja, opiskelija hankkii sen itse. Hanki oppikirja vasta, kun oikea kurssi on varmistunut ja sen alkaminen on varmistunut. Kirjaa ei tarvita ensimmäisellä kerralla.

Kielten taitotasot Eurooppalaisen viitekehyksen mukaan

PERUSTASO

A1 Alkeistaso
Ymmärtää tuttuja arkipäivän ilmauksia ja kaikkein yleisimpiä sanontoja. Pystyy yksinkertaiseen keskusteluun, jos puhutaan hitaasti ja selvästi. Pystyy esittämään yksinkertaisia kysymyksiä ja vastaamaan itseään koskeviin kysymyksiin.

A2 Selviytyjän taso
Ymmärtää tavallista omaan elämään ja tavallisimpiin arkipäivän tarpeisiin liittyvää sanastoa. Pystyy löytämään tiettyä tietoa yksinkertaisista teksteistä, esimerkiksi esitteistä ja aikatauluista. Selviytyy tavanomaisista ja lyhyistä keskusteluista käyttäen  yksinkertaisia lauseita.

KESKITASO

B1 Kynnystaso
Ymmärtää pääkohdat selkeästä yleiskielisestä puheesta, jossa käsitellään esimerkiksi työssä ja vapaa-aikana säännöllisesti esiintyviä tuttuja aiheita sekä ymmärtää pääkohdat henkilökohtaisesti kiinnostavasta tai ajankohtaisesta TV-ohjelmasta, jos puhe on selvää. Pystyy tuottamaan yksinkertaista, johdonmukaista tekstiä tutuista, jokapäiväisistä asioista.

B2 Osaajan taso
Ymmärtää pääajatukset monitahoisista myös abstrakteja aiheita käsittelevistä teksteistä. Pystyy viestimään sujuvasti ja spontaanisti syntyperäisen puhujien kanssa ja osallistumaan keskusteluun ja puolustamaan kantaansa. Pystyy seuraamaan tiedotusvälineitä.

YLIN TASO
C1 Taitajan taso
Ymmärtää pitkähköä puhetta vaikkei asioita ole ilmaistu täsmällisesti sekä ymmärtää TV-ohjelmia ja elokuvia ilman erityisiä ponnisteluja. Ymmärtää pitkiä ja monipolvisia asia- ja kirjallisuustekstejä sekä erityisalojen artikkeleita. Pystyy ilmaisemaan ajatuksiansa sujuvasti ja spontaanisti. Osaa muotoilla mielipiteensä täsmällisesti ja liittää ne taitavasti muiden puheenvuorojen lomaan.

C2 Mestarin taso
Käytännössä äidinkielen tasoinen.

 

Toimisto

Nurmijärven Opisto
Klaukkalan Aitohelmi, 2. krs
Klaukkalantie 72
01800 Klaukkala

Toimisto avoinna:
ma-to klo 9.00-16.00

pe klo 9.00-14.00

040 938 1007 & 040 936 0080
toimisto (at) nurmijarvenopisto.fi