Kansalaisopisto

Nurmijärven Opisto toimii Nurmijärven kunnan alueella. Kansalaisopiston lisäksi opistossa toimivat taiteen perusopetuksen koulut: Nurmijärven käsityökoulu, Nurmijärven kuvataidekoulu ja Jukolan musiikkikoulu.

Piilota taustavideo

Tervetuloa Opistoon!

Nurmijärven Opisto on aktiivinen ja rohkea kansalaisopisto. Kurssitoiminta on avointa ja saavutettavaa. Kansalaisopiston kurssit ovat ensisijaisesti aikuisille suunnattuja. Erikseen tarjonnasta löytyy perhekursseja, joihin pienet lapset ja aikuiset osallistuvat yhdessä. Lisäksi kursseista löytyy lasten omia ryhmiä. Kansalaisopiston lisäksi opistossa toimii taiteen perusopetusta antavia taidekouluja: kuvataidekoulu, käsityökoulu ja musiikkikoulu.

Opisto on elinikäistä ja jatkuvaa oppimista edistävä sivistykselliseen tasa-arvoon suuntautunut opiskeluyhteisö. Tarjontaa määrittelevät paikalliset koulutustarpeet.

Opiston kursseille osallistuu vuosittain n. 15000 kurssilaista. Opetustunteja toteutuu n. 22 500. Nurmijärven Opisto on kannatusyhdistyksen ylläpitämä vapaan sivistystyön yksityinen oppilaitos. Se on toiminut Nurmijärven kunnan alueella vuodesta 1956. 

                                                                 *******

This is Nurmijärven Opisto
 
Nurmijärven Opisto is a private Adult Education Centre run by a non-profit association. Nurmijärven Opisto was founded in 1956. Nurmijärven Opisto is available to everyone, regardless of their age or educational background. Learning is largely self-motivated and, as a rule, not aimed at achieving a formal qualification.
The curriculum is planned on a yearly basis to ensure that it best reflects the demand in Nurmijärvi area. We offer a wide range of courses on different subjects, e.g., languages, sports, dance, art, handicrafts, music, digital skills. Courses are open for all, also for those residing outside Nurmijärvi municipality. Courses are held in various locations in Nurmijärvi area.
 
Nurmijärven Opisto also runs three art schools that provide basic education in the arts: Nurmijärven kuvataidekoulu (Visual Arts), Nurmijärven käsityökoulu (Crafts) and Jukolan musiikkikoulu (Music). Learning is goal-orientated and tied to a national curriculum and available for children and adults.
 
For information on courses, enrolment, course fees, unemployment discount, cancellations etc., please contact the office: toimisto@nurmijarvenopisto.fi

Ajankohtaista

Kurssit ja ilmoittautuminen

Opiston kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon ilmoittautumisjärjestelmällä (ei tekstiviestillä eikä sähköpostilla).
Ilmoittautumisjärjestelmässä voit tutustua kursseihin sekä tehdä ilmoittautumisen kursseille.

Ihmisten opisto -logo

Missio

Nurmijärven Opisto edistää elinikäistä oppimista ja sivistyksellistä tasa-arvoa.

Arvot

Avoimuus – Opisto toimii matalalla kynnyksellä, opiskelijan lähtökohdista riippumatta. Suvaitsevaisuus on toiminnan keskiössä niin asiakkaiden, työntekijöiden kuin sidosryhmien näkökulmasta.  Kaikki toiminta on läpinäkyvää.

Aktiivisuus – Opisto on tavoitettavissa ja saavutettavissa helposti, ja reagointi eri tilanteissa on ketterää. Alueellinen yhteistyö on tiivistä eri toimijoiden kanssa. Toiminnassa otetaan huomioon kestävä kehitys.

Monipuolisuus – Opiston tarjonta on laadukasta, monipuolista ja eri kohderyhmille suunnattua. Se myös kohdistuu alueellisesti ympäri kuntaa. Kurssitoiminnan lisäksi opisto järjestää tapahtumia, esityksiä, näyttelyitä ja luentoja.

Kestävä kehitys

Nurmijärven Opisto on kestävän kehityksen sertifioitu oppilaitos (OKKA-säätiö, 2020). Tämä vaatii jatkuvaa työtä ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia toimia opiston toiminnassa. Vuosittain valitaan teemat, joihin keskitytään erityisesti. Lukuvuoden 2024-2025 teemat ovat: 1. Henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointi, opiskelijahuolto ja muu oppimisen tuki, 2. Minä ja ympäristö sekä 3. Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys. Kestävän kehityksen huomioiminen läpäisee koko opistotoiminnan ympäristövastuun, sosiaalisen, taloudellisen ja kulttuurisen vastuun näkökulmista.

Opistossa toimii Kestävän kehityksen työryhmä, joka pohtii toimintaa erityisesti kestävän kehityksen näkökulmasta. Alkavana lukuvuonna on edessä sertifikaatin uusiminen. On selvää, että vaikka sertifikaatti on kertaalleen myönnetty, ylläpitävää työtä pitää jatkaa aktiivisesti.

Maksaminen ja alennukset

1. Verkkomaksu
Voit maksaa suoraan ilmoittautumisen päätteeksi verkkomaksuna. Jos kurssin saa maksaa kulttuuri- tai liikuntaedulla, voit maksaa myös Smartum ja Epassi -etumaksutavoilla. Eri maksutapojen painikkeet näkyvät ilmoittautumisen vahvistussivulla, kun olet täyttänyt henkilötietosi ilmoittautumislomakkeelle ja klikannut Lähetä ilmoittautuminen -painiketta. Huom! Ostoskoriin valitut kurssit voi maksaa verkossa vain yhdellä maksutavalla.

2. Lasku
Mikäli ohitat verkkomaksun tai ilmoittaudut puhelimitse, saat sähköpostiin maksulinkin, jonka kautta lasku maksetaan verkkomaksutavoilla. Pyydettäessä lähetämme pdf- tai paperilaskun.

3. Muut maksutavat omalta laitteeltasi. Toimistossa ei ole korttimaksupäätettä.

Edenred -mobiilimaksu
Kurssimaksun voit maksaa Edenredin mobiilisovelluksella. Valitse maksun saajaksi Nurmijärven Opisto ja maksa kurssimaksu. Saamme tiedon maksusta ja maksajasta.

Epassi (ks. kohta 1-2 Epassi-painike) tai Epassin nettisivujen kautta verkkomaksuna.

Smartum (ks. kohta 1-2 Smartum-painike) tai mobiilimaksuna. Smartum Help Center

Smartum ja Tyky -liikunta- ja kulttuurisetelit
Voit tuoda, lähettää tai jättää setelit opiston lukolliseen postilaatikkoon. Lähetämme kuitin suorituksesta. Muistathan allekirjoittaa setelit. Kysy lisätietoja toimistosta.

4. Omat ilmoittautumiseni
Pääset tarkastelemaan omia ilmoittautumisia ja avoinna olevia laskuja, sekä maksamaan jo laskutuksessa olevia laskuja verkkomaksuna.
Klikkaa opiston ilmoittautumissivulla Omat ilmoittautumiseni -tekstiä sivun yläreunassa. Kirjoita Sähköposti -kenttään se sähköpostiosoite, jonka olet ilmoittanut opistolle ilmoittautuessasi. Saat sähköpostiisi viestin, jossa olevalla linkillä pääset omiin kurssitietoihisi.

  • Huom! Työnantajan omaehtoiseen liikunta- ja kulttuuritoimintaan myöntämät maksuvälineet ovat henkilökohtaisia, eikä niillä voi maksaa ruoka- ja juomakursseja, kielikursseja eikä tutkintoon johtavaa koulutusta.

 
Kurssimaksut
UUDENMAAN OSUUSPANKKI FI49 5301 7420 0102 66
Käytäthän ensisijaisesti maksulinkkiä tai viitteellistä laskua.

Alennukset:

Opintoseteli (= alennettu kurssimaksu tai maksuton kurssi)
Opintoseteli (= alennettu kurssimaksu tai maksuton kurssi) 
Opetushallitus on myöntänyt opintoseteliavustusta käytettäväksi kurssimaksujen alentamiseen eläkettä saavien ja kehitysvammaisten osalta. Avustus kohdennetaan eri ainealueiden tiettyihin kursseihin. Kurssin esittelytekstissä on maininta: (opintosetelikurssi) jolloin tämä kurssi on maksuton tai kurssimaksu on alennettu ko. ryhmään kuuluvalle. Kurssit ovat kaikille avoimia ja täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarvittaessa pyydämme nähtäväksi alennukseen oikeuttavan kortin tai muun todistuksen. 

INTO-etu
työttömille tai perusopetuksen jälkeistä koulutusta vailla oleville oppivelvollisuusiän ylittäneille henkilöille suunnattu. Kohderyhmään kuuluvat saavat käyttöönsä lukuvuodeksi opintoseteliedun 50 /hlö (henkilökohtainen). Tämän edun voi käyttää kurssimaksun tai kurssimaksujen alentamiseen osallistuessaan kurssille/kursseille. Ota yhteys toimistoon edun saamiseksi 040 936 0080. .

Leijona-passi
Leijona-passilla tuetaan lasten, nuorten ja perheiden osallisuutta ja ehkäistään syrjäytymistä lahjoitusvarojen kautta. Leijona-passi on tarkoitettu heille, joille osallistuminen ei muutoin olisi mahdollista taloudellisen tilanteen vuoksi kansalaisopiston lasten/nuorten/perhekurssien ja seikkailukurssien osallistumiseen. Osallistuminen on tällöin maksutonta sekä lapselle että hänen kanssaan kurssille osallistuvalle aikuiselle (1 etu/perhe). Poikkeus: seikkailumuskareista, taidekoulujen Nuppu- ja Silmu -ryhmistä saa passilla 50 € edun. Etu myönnetään yhteydenottojärjestyksestä niin kauan, kuin lahjoitusvaroja on. Lahjoitusvarat Lions Club Klaukkala.
Ota yhteys toimistoon 040 938 1007 / 040 936 0080

Taidekoulujen vapaaoppilaspaikat
Jukolan musiikkikoulun, Nurmijärven kuvataidekoulun ja Nurmijärven käsityökoulun hyväksytyille oppilaille on mahdollista hakea vapautusta maksusta yhden lukuvuoden ajaksi. Hakemukset tulee palauttaa 15.8. mennessä. (Mahdollinen kevään lisähaku 15.1. mennessä). Lomakkeet löytyvät koulujen kotisivuilta sekä paperiversiona opiston toimistosta.

Kaikukortti
Henkilöt, joille on myönnetty Kaikukortti, voivat osallistua opiston kursseille maksutta. Max 2 kurssia/lukukausi/henkilö. Huom! Kaikukortti ei koske taiteen perusopetusta, yksilöopetusta, tentittäviä kursseja tai materiaalimaksuja. Valmistaudu esittämään Kaikukortti ilmoittautumisen yhteydessä.
Kursseille osallistumisen voi perua kuluitta viimeistään 8 vrk ennen kurssin alkua. Osallistumisen peruminen tämän jälkeen tai peruutuksen tekemättä jättäminen velvoittaa kurssimaksun maksamiseen. Katso myös perumisehdot.

**************

What is a “Kaikukortti”?

The cardholder of Kaikukortti is able to attend max. 2 Nurmijärven Opisto’s courses per term/semester free of charge.

Please note, Kaikukortti is for the cardholder’s personal use only and does not apply to Nurmijärven Opisto’s basic art education which is part of the national curriculum. It is also not applicable to individual lessons and tutoring, exam-based courses or course material fees.

How do I use the Kaikukortti for a course at Nurmijärven Opisto?

You can enroll in a course online or by phone. Please prepare to present the Kaikukortti upon enrolment.

However, if you are unable to attend your chosen course, the cancellation must be done eight days before the course start the very latest. Failing to do so, you are obliged to pay the course fee in full.  See also our cancellation policy.

Peruminen

Osallistumisen peruminen 

  • Perumisen voi tehdä netissä ilmoittautumisjärjestelmässä, soittamalla tai sähköpostitse 
  • Opettajalle perumista ei tehdä. Poikkeuksena ovat musiikin yksilötunnit, joista ilmoitetaan myös opettajalle.
  • Kansalaisopiston kursseille osallistumisen voi perua kuluitta viimeistään 8 vrk ennen kurssin alkua. Osallistumisen peruminen tämän jälkeen tai peruutuksen tekemättä jättäminen velvoittaa kurssimaksun maksamiseen. Perumisehdot koskevat myös mm. Kaikukortilla sekä muilla eduilla maksavia asiakkaita.
  • Perumisajankohta on poikkeava taidekoulujen, leirien ja joidenkin majoituksen sisältävien kurssien osalta. Poikkeavat perumisehdot on mainittu kansalaisopiston kurssitiedoissa ja taidekoulujen nettisivuilla.
  • Opettajalle ilmoittaminen, maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ei ole peruminen.

Opintojen keskeyttäminen 

  • Kurssimaksuja ei hyvitetä opintojen keskeyttämisen vuoksi. Ryhmän vaihtaminen toiseen on mahdollista, mikäli tilaa on. Ota yhtettä toimistoon.

Kurssin peruminen tai keskeyttäminen 

  • Opisto voi perua suunnitellun kurssin, mikäli kurssilla ei ole tarpeeksi osallistujia. Kurssi joudutaan myös joskus lopettamaan, jos ryhmäkoko vähenee alle minimin. Näissä tapauksissa kurssimaksuja palautetaan.  
  • Opistosta riippumattomista syistä kurssikertoja voi jäädä pitämättä 1-2 kertaa. Poikkeusoloissa myös osa tunneista saatetaan siirtää lähiopetuksesta etäopetukseen. Tällöin kurssimaksuja ei hyvitetä.  

Yleisiä ohjeita opiskelijoille

Ohjeita osallistujalle Teams -ohjelman käyttöön pdf-muodossa

TEAMS-osallistuja.pdf

TEAMS-Osallistuja
TEAMS-Android_puhelin osallistuja

Opetuspaikat

Toimisto

Nurmijärven Opisto

Aitohelmi 2. krs / Klaukkala
Klaukkalantie 72
01800 Klaukkala

Toimisto avoinna

ma-to klo 9.00–16.00,
pe klo 9.00–14.00
 040 938 1007

Klaukkala

Aitohelmi, Klaukkalantie 72
Haikalan koulu, Professorintie 5
Harjulan koulu, Viljelystie 30
Isoniitun koulu, Löydöskuja 2
Klaukkalan kirjasto, Kuonomäentie 2
Klaukkalan koulu, Kuntotie 1
Klaukkalan seurakuntakeskus, Ylitilantie 6
Klaukkalan työväentalo / Männikkö, Kiikkaistenkuja
Kohtaamispaikka Suopolun tupa, Suopolku 3 
Monikko, Kuntotie 7 (www.monikko.info)
Mäntysalon koulu, Havumäentie 7
Studiopysäkki Klaukkala, Järvihaantie 4 b 2. krs.
Taitokeskus Klaukkala, Klaukkalantie 72
Taidekämppä, Klaukkalantie 70 e (rivitalon pääty, kulku päiväkodin pihan läpi)
Tello-sali, Kuonomäentie 2
Urheilupuiston koulu, Kisatie 2
Ylitilantien päiväkoti, Ylitilantie 5

Kirkonkylä

Ahjola, Nahkurintie 6
Bänditila
Iso Pappila, Pappilantie 3
IhanTalo, Ihantolantie 2
Kivenpuiston koulu, Aleksis Kiven tie 18
Kirkonkylän seurakuntakeskus, Kirstaantie 5-7
Lukkarin koulu, Punamullantie 18
Maaniitun koulu, Heikkiläntie 27
Nurmijärven yhteiskoulu, Pratikankuja 8
Nurmijärven pääkirjasto, Punamullantie 1
Valtuustosali, Keskustie 2b

Rajamäki

Länsikaaren koulu, Kehätie 37
Noppi, Kiljavantie 3
Rajamäen koulu, Tykkimäentie 1
Rajamäen kirkko, Patruunantie 7
Rajamäen kirjasto, Kiljavantie 1
Rajamäen uimahalli/neuvottelutila, Kuntolanpolku 1
Rajamäen lukio, Keskusraitti 1 (sisäänkäynti Kuntolanpolun puolelta)
Seitsemän veljeksen koulu, Kuntolanpolku 1

Muut kylät

Hotel Kiljava, Kotorannantie 49
Karhunkorven koulu, Raalantie 309
Lepsämän koulu, Lepsämäntie 775
Nukarin koulu, Nummenniityntie 14
Palojoen koulu, Koulunkulmantie 166
Raalan vanha koulu, Hynnänkorventie 281
Röykän koulu, Kangastie 8
Uotilan koulu, Uotilan koulutie 81
Valkjärven koulu, Valkjärventie 460

Kannatusyhdistys

Opiston ylläpitäjä ja taustayhteisö on Nurmijärven Opiston kannatusyhdistys ry., jonka jäseneksi voi liittyä ilman erillistä jäsenmaksua. Jäsenyys ei velvoita mihinkään ja on voimassa toistaiseksi. Yhdistyksen jäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus.

Kannatusyhdistyksen hallituksen sekä opiston johtokunnan jäsenet (varajäsenet) v. 2024:

Raili Leivo, pj (Anne Breiling)
Eeva Malmi, vpj (Aleksi Matikainen)
Kirsi Hara (Paula Salmikangas)
Kaija-Liisa Kiviniemi (Mika Sipura)
Teija Määttä (Pirjo Wihuri)
Mika Valli (Susanna Huppunen)
Marja Viljamaa, kunnan edustaja (Kaisa Laine)