Käsityökoulu joulumielellä

Lunta on satanut jo mukavasti ja joulumieli valtaa niin opettajat kuin oppilaatkin. On aika levon, rauhan ja rentouttavan tekemisen. Toiselle se tarkoittaa, että käsityöt kaivetaan yhä innokkaammin esiin, toisille se tarkoittaa taukoa myös niistä. Onneksi tapamme rentoutua ovat erilaiset!

Ensimmäinen syyslukukausi on saatu loppuun Nurmijärven käsityökoulussa. Paljon uutta on opittu, on harjoiteltu vanhoja taitoja ja saatu uusia näkökulmia tekemiseen. Käsityön taiteen perusopetuksen tarkoitus on olla avointa ongelmanratkaisultaan, jolloin valmiita ratkaisuja ei anneta, vaan mahdollisuuksien kenttä pidetään avoimena. Tämä ajattelu on välillä haastavaakin, kun esimerkiksi tekniikan moninaisen omaksumisen mahdollistamiseksi, ei opetuksessa heti välttämättä kerrota, mitä tekniikasta saatavalla materiaalilla tehdään (ennakkotieto tuotteesta tai päämäärästä voi estää monipuolisimmat kokeilut, koska tekijän ajatukset suuntautuvat valmiiksi jo johonkin tiettyyn suuntaan).

Käsityökoulun toimintaa pyritään kehittämään koko ajan ja oppilaat ovatkin niitä parhaita kokemusasiantuntijoita tähän liittyen. Kiitokset kaikille käsityökoululaisille, aikuisille ja lapsille rakentavasta palautteesta ja kehitysideoista! Tehdään yhdessä käsityökoulustamme paras mahdollinen!

Kiitos kuluneesta lukukaudesta, nähdään käsityön äärellä jälleen tammikuussa!

Hyvää joulun aikaa ja tulevaa vuotta 2023!