Varautuminen sähkökatkoksiin / asiakastiedote

Nurmijärven Opisto varautuu mahdollisiin sähkö- ja tietoliikennekatkoksiin alkuvuonna 2023

Finngrid on ilmoittanut, että talvella 2023 tullaan mahdollisesti toteuttamaan max. 2h mittaisia sähkökatkoja sähköpulan vuoksi sähkönkäytön huippuaikoina. Tieto tulevasta sähkökatkosta saadaan todennäköisesti lyhyellä, enimmillään muutamien päivien varoitusajalla. Tämän vuoksi Nurmijärven kunta ja Nurmijärven Sähkö Oy tiedottavat kuntalaisia ennakolta toiminnasta mahdollisen sähköpulan aikana. Sähköpulassa nurmijärveläisten sähkönjakelua rajoitetaan Fingridin ohjeiden mukaan. 

Nurmijärven kunta viestii mahdollisesta sähköpulasta tai sähkökatkosta kotisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. www.nurmijarvi.fi


Oppilaitoksen toiminta sähkökatkon aikana: 

  • Nurmijärven Opisto on varautunut sähkökatkoksiin huolellisesti. Opetus pyritään toteuttamaan normaalissa aikataulussa sähkökatkoista huolimatta. Opetusta mukautetaan tarvittaessa tilanteeseen sopivalla tavalla. Opetushenkilöstö opastaa asiakkaita turvalliseen osallistumiseen ja tilojen käyttöön. 
  • Mikäli opetus joudutaan kokonaan perumaan tai siirtämään, tiedotamme siitä asiakkaille tekstiviestillä (edellyttäen, että viestintävälineet ovat toiminnassa). Sähkökatkotilanteesta riippuen viesti saattaa tulla hyvin lyhyellä varoitusajalla. 
  • Varaudumme opetustiloissa akku- ja paristokäyttöisillä valonlähteillä. 
  • Asiakkaita ja opettajia pyydetään varmistamaan, että he osaavat tarvittaessa käyttää matkapuhelimen taskulamppua. Tätä harjoitellaan myös opetustunneilla. Matkapuhelimen akku suositellaan pitämään ladattuna. Suositeltavaa on kuljettaa mukana otsalamppua tai taskulamppua. Riittävän lämmin vaatetus on hyvä huomioida. 
Adobe Stock