Erasmus + -aikakausi alkoi myös meillä

Opistossa päästiin aikuiskoulutusliikkuvuuksien makuun vihdoin tänä syksynä! Monissa oppilaitoksissa Erasmus+-liikkuvuushankkeet ovat olleet arkipäivää jo pitkään, mutta ei meillä täällä Nurmijärvellä. Vaan otimmepa vihdoin askeleen kohti eurooppalaisia verkostoja, koska löysimme sille strategisen tarpeen. Eurooppalaisten verkostojen rakentaminen on tärkeää. Ja vähintään yhtä tärkeää on osaamisen, tietojen ja taitojen kerääminen sekä jakaminen opistotyön kehittämiseksi. Olemme tunnistaneet tarpeen teknologisten innovaatioiden hyödyntämiseksi musiikin ja kädentaitojen opetuksessa. Haluamme uudistaa opetustarjontaamme vastaamaan ekologisia tavoitteita ja toisaalta hyödyntää teknologisia innovaatioita opetuksen tukena.

Malmö Kulturskola lokakuussa 2023.

Ensimmäinen liikkuvuusjaksomme suuntautui Ruotsiin Malmö Kulturskolaniin lokakuussa. Täältä kolme pop/jazz-musiikin opettajaamme hakivat ruotsalaisilta oppia elektronisen musiikin tuottamiseen ja opettamiseen, sekä erilaisten elektronisten ratkaisujen hyödyntämiseen musiikin tekemisessä.

Malmö Kulturskola lokakuu/2023

Toinen liikkuvuusjakso suuntautui jouluiseen Barcelonaan. Fab Labissa tutustuttiin erilaisiin ekologisiin, uusiutuviin ja teknologisiin innovaatioihin kädentaidoissa neljän opettajamme voimin.

Barcelona Fab Lab joulukuu/2023
Nurmijärven Opiston opettajat tutustumassa teknologian hyödyntämiseen kädentaidoissa, Fab Lab 12/2023.

Eurooppalaisten tutkimusmatkojen myötä opiston tarjontaa pyritään kehittämään jatkossa. Luvassa on myös tarkempia matkakertomuksia ja oivalluksia kokemusten pohjalta Ruotsista ja Espanjasta täällä blogissa myöhemmin.

Euroopan unionin rahoittama. Euroopan unioni tai Euroopan koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA) ei vastaa julkaisun sisällöstä. Lisätietoa Erasmus+ -ohjelmasta: www.oph.fi/erasmusplus”.