Ajatuksia taiteesta ja nuorista taiteilijoista

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä avasi historian ensimmäisen NuoriKieppi-näyttelyn 1.9.2023 seuraavilla avaussanoilla, jotka haluamme jakaa kanssanne. NuoriKiepin järjestelyistä vastasivat Taidekieppi ry, Niko Saarinen sekä Nurmijärven kuvataidekoulu, Päivi Takala. Jurytettyyn näyttelyyn osallistui yli 20 nurmijärveläistä nuorta taiteilijaa, jotka toivat rohkeasti upeat työnsä yleisön nähtäville.

*******************************************************
Hurraa, te nuoret taiteen tekijät! Teissä on rohkeutta, intoa ja taitoa. Sellaista, joka säteilee ympärillenne, kuin veteen heitetyn kiven renkaat.

Tässä ajassa tarvitsemme luovuutta, kekseliäisyyttä ja taitoa nähdä erilaisia näkökulmia – enemmän kuin koskaan. Tarvitsemme myös entistä enemmän kykyä ilmaista ja käsitellä tunteitamme. Tarvitsemme kykyä viestiä asioista niin, että koko maailma ymmärtää, vaikka yhteistä kieltä ei olisikaan. Tarvitsemme tapoja tuoda esiin ajan ilmiöitä, provosoida, lohduttaa, ilahduttaa tai vaikka naurattaa.

Taide antaa avaimet.

Uskon, että taiteella ja luovuudella on kaikessa – jopa maailman suurimpien solmujen avaamisessa, äärimmäisen iso merkitys

Meidän on yhteiskuntana pidettävä huolta luovuudesta voimavarana. Meidän tulee mahdollistaa taiteen opetus ja se, että nuoret voivat kehittyä luovina yksilöinä ja saada avaimet maailman labyrintteihin.

Kiitos teille nuorille, että olette antaneet taiteelle mahdollisuuden ja tilaa elämässänne.

Outi Mäkelä

Outi Mäkelä, kunnanjohtaja & Niko Saarinen, Taidekieppi ry