Ahkera-hanke

Nurmijärven Opistossa toteutetaan huhti-kesäkuussa työllistymistä ja perustaitojen vahvistamista tukevaa koulutusta ensimmäistä kertaa. Tämän mahdollistaa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella toteutettava Ahkera-hanke. Heikossa työmarkkina-asemassa oleville aikuisille suunnattuja perustaitokoulutuksia toteuteaan yhteistyössä Keravalla, Järvenpäässä ja Nurmijärvellä. Hanketta koordinoi Keravan Opisto.

”Valmiina työelämään” -koulutukset sisältävät suomen kieltä / äidinkieltä, digitaitoja, arjen matematiikkaa ja työelämätaitoja. Lisäksi tehdään tutustumisretkiä mm. oppilaitoksiin ja työpaikoille sekä lähialueiden hyvinvointipalveluihin (esimerkiksi liikuntapalvelut). Koulutuksiin sisältyy kahden viikon pituinen työharjoittelujakso opiskelijan kiinnostuksen mukaisella työnantajalla. Opetusta on neljänä päivänä viikossa, yhteensä 18-24 tuntia viikossa (sivutoimiset opinnot). Koulutuksessa on mahdollista suorittaa 3 opintopistettä. Vastaavia koulutuskokonaisuuksia ei ole kansalaisopistossamme aiemmin toteutettu.

”Vapaa sivistystyö vastaa ketterästi yhteiskunnan tarpeisiin. Hankekoulusten myötä saamme tukea osallistujien työllistymismahdollisuuksia sekä laaja-alaista perehtymistä Nurmijärven kunnan toimintoihin. Meidän tulee kaikin keinoin edistää jokaisen osallisuutta sekä mahdollisuuksia aktiiviseen kansalaisuuteen. Tämä koulutuskokonaisuus on sitä parhaimmillaan. Keravan ja Järvenpään Opistot ovat meille tärkeitä kumppaneita, kuten paikalliset toimijatkin. Uskon, että tämän hankkeen myötä yhteistyö yritysten kanssa saa uudenlaisia avauksia”, kiteyttää Nurmijärven Opiston rehtori Jenni Karemo.

Koulutukseen on parhaillaan haku käynnissä. Lisätietoja antavat hankepäällikkö Saara Sopanen, saara.sopanen (at) kerava.fi, 040 318 4466 sekä hankekoordinaattori Leena Löppönen, leena.lopponen (at) kerava.fi, 040 318 4467. Hankkeen kotisivut löydät täältä.

”Meidän on ehdottomasti aika katsoa eteenpäin ja löytää uusia kansalaisopiston koulutusmahdollisuuksia. Tästä se alkaa!” iloitsee rehtori Jenni Karemo.

Ahkera-hankketta voit seurata Facebookissa https://www.facebook.com/profile.php?id=61550826247780