Tiedotteet Nurmijärven Opiston, Jukolan musiikkikoulun ja Nurmijärven kuvataidekoulun oppilaille

 

19.4.2022

Keusote on tiedottanut 14.4., että väestön maskisuosituksesta luovutaan Keusoten alueella. Jatkossa kasvomaskin käytössä painotetaan yksilön omaa harkintaa. Nurmijärven kunta on linjannut 19.4., että omaharkintaiseen maskinkäyttöön siirrytään keskiviikosta 20.4. alkaen. Nurmijärven Opiston toiminnassa noudatetaan tätä samaa linjaa. Asiakkaat ja henkilöstö voivat edelleen käyttää oman harkintansa mukaan maskia opiston toimintaan osallistuessaan.
___________________________________________________________________

31.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa voimassa olevat tilojen sulkupäätökset.
 
Tiistaista 1.2. alkaen opiston ryhmäliikunta, tanssi, kuorot/lauluryhmät sekä teatteri palaavat lähiopetukseen. Lähiopetusjärjestelyt käynnistetään välittömästi ja pyritään saamaan voimaan heti. Ilmoitamme osallistujille muutoksesta henkilökohtaisesti.
 
Kaikki muut opiston ryhmät ovat kokoontuneet lähiopetuksessa koko alkuvuoden. Näin ollen koko opiston toiminta jatkuu normaalina helmikuussa. Tarjolla on edelleen myös lukuisia etä- ja verkkokursseja.
 
Toiminnassa noudatetaan edelleen terveysturvallisuusohjeita!
 
❄Tulemme tarjoamaan uusia alkavia kursseja helmikuun aikana. Uusista kursseista kerromme sosiaalisessa mediassa sekä kotisivuilla. Kurssit tulevat näkyviin ilmoittautumisjärjestelmään:
___________________________________________________________________

28.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on alustavasti ilmoittanut, että rajoituksia purettaisiin 1.2. alkaen. Mikäli tämä toteutuu, ryhmäliikunta, tanssi, kuorot & lauluryhmät sekä teatteri palaavat lähiopetukseen 1.2. alkaen tai niin pian kuin opetusjärjestelyt saadaan tehtyä.

Virallinen päätös asiasta annetaan aluehallintovirastosta 31.1.
Olemme yhteydessä suoraan asiakkaisiin opetusjärjestelyjen muutoksista.

Kansalaisopiston muut ryhmät jatkavat normaalisti lähiopetuksessa, samoin Nurmijärven kuvataidekoulun ja Jukolan musiikkikoulun opetus.

___________________________________________________________________

21.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut voimassa olevia rajoituksia 7.2. asti. Tämä tarkoittaa sitä, että ne opiston ryhmät, jotka vastaavat AVIn linjauksia korkean riskin ryhmäharrastustoiminnasta ja ovat rinnastettavissa niihin, toimivat etäopetuksessa: aikuisten ryhmäliikunta, tanssi, kuorolaulu/lauluryhmät sekä teatteri jatkavat etäopetuksessa 7.2. asti. Ilmoitamme asiakkaille muutoksista henkilökohtaisesti.

Muu kansalaisopiston, musiikkikoulun ja kuvataidekoulun opetus jatkaa lähiopetuksessa. Viranomainen (AVI/Keusote) ei ole asettanut oppilaitoksille rajoituksia tai määräyksiä.

___________________________________________________________________

14.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tiedotteessan ilmoittanut, että se ei tule asettamaan rajoituksia lasten- ja nuorten ohjattulle harrastustoiminnalle. Taiteen perusopetukselle ei ole niin ikään asetettu rajoituksia, joten Jukolan musiikkikoulu ja Nurmijärven kuvataidekoulu jatkavat lähiopetuksessa.
 
___________________________________________________________________

7.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ole antanut oppilaitoksille (vapaa sivistystyö, taiteen perusopetus) rajoituksia 7.1. mennessä. Näin ollen kansalaisopiston, musiikkikoulun ja kuvataidekoulun opetus aloitetaan tämän hetkisen tiedon mukaan 10.1. lähiopetuksena. Tiedotamme asiakkaitamme välittömästi, mikäli uusia rajoitustoimenpiteitä tulee koskien oppilaitoksemme toimintaa.

AVIn rajoituksen mukaisesti kaikki yleisötilaisuudet kielletään 31.1.2022 asti.

Poikkeuksena opetuksen järjestäjälle on annettu Nurmijärven kunnassa seuraavat toimintaohjeet, jotka noudattavat AVIn linjauksia korkean riskin ryhmäharrastustoiminnasta ja ovat rinnastettavissa opiston ryhmiin:

aikuisten ryhmäliikunta, tanssi, kuorolaulu/lauluryhmät sekä teatteri ovat etäopetuksessa 10.1.-24.1. välisen ajan. Ilmoitamme asiakkaille muutoksista henkilökohtaisesti. Ryhmät toteutetaan tilanteesta riippuen etäopetuksella tai aloitusta siirretään.

Pyydämme kiinnittämään edelleen huomiota turvallisuusohjeisiin lähiopetuksessa, jotta voimme varmistaa sekä asiakkaiden että opettajien turvallisen työskentelyn.
– Opetukseen osallistutaan vain terveenä. Vähäisistäkin oireista tulee jättäytyä kotiin.
– 12 vuotta täyttäneiden suositellaan käyttävän maskia, elleivät terveydelliset syyt sitä estä. Suosittelemme maskin käyttöä myös nuoremmille alakoululaisiin laajennetun maskisuosituksen mukaisesti.
– Kädet tulee pestä huolellisesti ennen opetusta ja sen jälkeen. Desinfiointiainetta on saatavilla kaikissa opetustiloissa.
– Säilytetään turvavälit.
Turvallista kevätlukukautta kaikille!


___________________________________________________________________

5.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ole antanut uusia rajoituksia vapaalle sivistystyölle tai taiteen perusopetukselle. Tämän hetkisen tiedon mukaan kevätkauden opetus alkaa suunnitellusti 10.1.2022 lähiopetuksena. Poikkeuksena ryhmäharrastuksiin verrattavat opiston aikuisten ryhmät: liikunta, tanssi , kuorolaulu/lauluyhtyeet sekä teatteri. Em. ryhmät aloittavat joka tapauksessa etäopetuksessa 10.1. alkaen.

Odotamme päivitettyjä tietoja mahdollisista uusista rajoituksista ja tiedotamme niistä välittömästi. Tarvittaessa opetus alkaa etänä tai alkamisajankohtaa siirretään kurssikohtaisesti.
___________________________________________________________________

23.12.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ole antanut uusia rajoituksia vapaalle sivistystyölle tai taiteen perusopetukselle. Tämän hetkisen tiedon mukaan kevätkauden opetus alkaa suunnitellusti 10.1.2022 lähiopetuksena. Tämän lisäksi opistossa on lukuisia etä- ja verkkokursseja.

Nopeatkin muutokset vallitsevassa tilanteessa ovat mahdollisia. Tiedotamme henkilöstöä ja asiakkaitamme välittömästi, mikäli uusia rajoitustoimenpiteitä tulee koskien oppilaitoksemme toimintaa.
___________________________________________________________________

3.12.2021
RAJOITUKSIA YLEISÖTILAISUUKSIIN 4.-31.12.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Uudenmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräyksen perusteella tehtävien osallistujamäärärajausten ja osallistujien sijoitteluun liittyvien toimien vaihtoehtona tiloista vastaava toimija voi edellyttää asiakkailta ja toimintaan osallistujilta koronapassia.

Nurmijärven Opistossa otetaan käyttöön koronapassi yleisötapahtumissa 4.12. alkaen, jotta tapahtumaan voidaan ottaa mukaan yli 20 henkilöä. Koronapassi tarkastetaan yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Käytännössä tämä tarkoittaa joulunajan konsertteja.

Päätös ei koske oppilaitosten toimintaa.
Nurmijärven Opiston, Jukolan musiikkikoulun ja Nurmijärven kuvataidekoulun toiminta jatkuu entisellään. Hygieniasuosituksia noudatetaan edelleen ja lähikontakteja vältetään.

___________________________________________________________________

18.11.2021
PÄIVITETYT MASKISUOSITUKSET
Alueellinen terveysviranomainen Keusote ja Nurmijärven kunta ovat antaneet 18.11. vahvan maskisuosituksen kaikille 12 vuotta täyttäneille henkilöille tämänhetkisestä koronatilanteesta johtuen. Suositus koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia. Suositus astuu voimaan välittömästi ja on voimassa toistaiseksi. Suositus koskee myös opetuksen järjestäjiä.

Yleiset hygieniavelvoitteet ovat edelleen voimassa:
– kädet tulee puhdistaa ennen kursseille saapumista
– käsien desinfiointiainetta on saatavilla opetustiloissa
– vältetään lähikontakteja ja pyritään pitämään riittävä etäisyys toisiin henkilöihin
– pintojen puhdistamista tehostetaan
– toimintaan ei tule osallistua sairaana

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto AVI on antanut niin ikään 18.11. päätöksen, jolla rajoitetaan yleisötilaisuuksia Uudellamaalla 24.11.-24.12. välisenä aikana. Rajoitukset eivät koske yleisötilaisuuksia, joissa on yleisölle istumapaikat. Näin ollen opistossa suunnitellut marras-joulukuun esitykset ja konsertit voidaan pitää normaalisti, kun niissä on yleisölle istumapaikat. Rajoitukset eivät koske opetustoimintaa tai opiston kursseja.

___________________________________________________________________

 
18.10.2021
PÄIVITETYT MASKISUOSITUKSET

Keski-Uudenmaan sote (Keusote) on muuttanut maskisuosituksiaan 15.10. Nurmijärven kunta on antanut päivitetyt maskisuositukset opetuksen järjestäjille. Suositukset pohjaavat THL:n ja OKM:n voimassa olevaan suositukseen (12.10.).

Nurmijärven Opistossa, Jukolan musiikkikoulussa ja Nurmijärven kuvataidekoulussa luovutaan maanantaista 25.10. alkaen laajamittaisesta velvoittavasta maskisuosituksesta. Opetukseen ja kursseille osallistujat saavat itse päättää maskin käytöstä, eikä käyttämistä tai käyttämättömyyttä tarvitse perustella. Maskin käyttöä suositellaan edelleen henkilöllä, jolla ei ole täyttä rokotussuojaa tai henkilö ei ole sairastanut koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin.
Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi kaikilla osallistujilla rokotussuojasta huolimatta sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Tällaisia tilaisuuksia ovat esimerkiksi konsertit ja myyäiset. Näissä tapahtumissa maskia suositellaan myös vierailijoille. Erityistilanteissa, joissa opiskelijat tai asiakkaat kuuluvat pääsääntöisesti riskiryhmään, tulee huomioida työntekijöiden työturvallisuuden lisäksi myös asiakkaiden turvallisuus.

Henkilöstön maskisuositus on edellä kuvatun linjan mukainen.

Yleiset hygieniasuositukset ovat edelleen muilta osin voimassa: opiston toimintaan osallistutaan vain terveenä, hyvästä käsihygieniasta huolehditaan, opetuksessa vältetään lähikontakteja. Opetustiloissa on edelleen saatavilla käsien desinfiointiainetta sekä maskeja.

___________________________________________________________________

5.8.2021
LUKUVUODEN 2021-22 ALOITUS

Opiston toiminta aloitetaan ilman oppilaitoksia koskevia viranomaisten antamia ryhmäkokorajoituksia. Opetus aloitetaan lähiopetuksessa normaalisti. Tarjontaan kuuluvat myös etä- ja hybridikurssit opinto-oppaan mukaisesti.
Lähiopetuksen ryhmäkokoja on pienennetty siten, että tosiasialliset lähikontaktit voidaan välttää tai minimoida ja turvavälit pystytään säilyttämään. Asiakkailla on käytössään käsien desinfiointimahdollisuus. Suosittelemme edelleen vahvasti maskin käyttöä 12-vuotiailla ja sitä vanhemmilla osallistujilla. Kursseille tulee osallistua vain terveenä. Vähäisistäkin oireista tulee jättäytyä pois kurssikerralta. Useilla kursseilla on mahdollisuus osallistua esteen sattuessa myös etäyhteydellä opetukseen. Tästä infotaan osallistujia kurssikohtaisesti.

 
___________________________________________________________________
 
 
29.4.2021
KORONARAJOITUSTEN PURKAMINEN
 
Keusote on ilmoittanut 28.4. alueellaan tapahtuvasta hallitustan rajoitusten purkamisesta. Taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön osalta etäopetuksesta siirrytään lähiopetukseen 3.5. alkaen vähitellen ja hallitusti siten, että terveysturvallisuus huomioidaan. Ulkotiloissa pidettävät kurssit toteutuvat suunnitellusti. Sisätiloissa pidettävän opetuksen osalta voidaan siirtyä etäopetuksesta lähiopetukseen siten, että turvaetäisyydet säilyvät ja lähikontakteilta vältytään.
Tiedotamme kursseille ilmoittautuneille osallistujille henkilökohtaisesti opetusjärjestelyistä.
 

Pidämme edelleen tärkeänä, että jokaisen asiakkaan ja opettajan turvallisuus säilyy. Tämän vuoksi aiemmat ohjeistukset turvallisesta osallistumisesta kursseille pätevät edelleen:

 
– Opetukseen osallistutaan vain terveenä. Vähäisistäkin oireista tulee jättäytyä kotiin ja pyytää opettajalta mahdollisuus etäosallistumiseen.
– 12 vuotta täyttäneiden tulee käyttää maskia, elleivät terveydelliseet syyt sitä estä. Suosittelemme maskin käyttöä myös nuoremmille, mikäli mahdollista.
– Kädet tulee pestä huolellisesti ennen opetusta ja sen jälkeen. Desinfiointiainetta on saatavilla kaikissa opetustiloissa.
– Säilytetään turvavälit.

___________________________________________________________________

9.4.2021
KASVOMASKIEN KÄYTTÖÖNOTTO SIIRTYY

HUS:n Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti 8.4.2021 täsmentää aiemmin tällä viikolla annettua kasvomaskisuositusta. Ryhmän seuraavassa kokouksessa 15.4. käsitellään asiantuntijaohjeistusta aiheesta. Koronakoordinaatioryhmä suosittelee siirtämään 6.4. annetun kasvomaskisuosituksen käyttöönottoa toistaiseksi. Aiemmin 6.4. HUS antoi suosituksen kasvomaskien käytöstä 6-11-vuotiaille, minkä jälkeen Keusote laajensi maskisuosituksensa koskemaan kaikkia alakoulun oppilaita vuosiluokalla 1.-6., koulujen tiloissa toimivaa esiopetusta sekä koululaisten iltapäivätoimintaa vuosiluokilla 1-2. HUS:n Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän päätös 8.4. koskee myös Nurmijärven kuntaa.

Nurmijärven kunnassa ei oteta kasvomaskeja käyttöön 6-11-vuotiailla ennen koordinaatioryhmän täsmentämää ohjeistusta. Nurmijärven kunta pahoittelee omalta osaltaan nopeita muutoksia maskiohjeistuksen käyttöönotossa.

Nurmijärven Opistossa, Nurmijärven kuvataidekoulussa ja Jukolan musiikkikoulussa noudatetaan Nurmijärven kunnan linjauksia.

___________________________________________________________________
 
7.4.2021

Keusote on päätöksessään 6.4. linjannut, että maskisuositus laajennetaan koskemaan kaikkia alakoulun oppilaita vuosiluokilla 1.-6. (6-11-vuotiaat). Nurmijärvellä maskisuositus koskee myös alkuluokkia ja muita koulujen tiloissa olevia esiopetuksen oppilaita. Myös Hus on antanut suosituksen maskien käytöstä 6-11-vuotialle. Nurmijärvellä maskit otetaan käyttöön viikosta 15 alkaen.

Nurmijärven Opistossa suositellaan edellä mainitun linjauksen mukaisesti maskien käyttöä 6-11-vuotiailla oppilailla yksilö- ja ryhmäopetuksessa Nurmijärven kuvataidekoulussa ja Jukolan musiikkikoulussa ma 12.4. alkaen. Opetustiloissa on saatavilla maskeja tai vaihtoehtoisesti oppilaat voivat tuoda mukanaan oman maskin.

Kasvomaskin käyttöohje

  • Pese tai desinfioi kädet ennen kuin kosket maskia.
  • Käsittele maskia vain nauhoista tai lenkeistä.
  • Aseta maski kasvoillesi. Pujota lenkit korvan taakse tai sido nauhat.
  • Huolehdi että maski asettuu tiiviisti. Sen tulee peittää nenä, suu ja leuka.
  • Vältä maskin koskettamista käytön aikana.
  • Pese tai desinfioi kädet ennen maskin poistamista.
  • Poista maski kasvoiltasi ottamalla kiinni nauhoista tai lenkeistä. Älä koske maskin ulkopintaan.
  • Kertakäyttöinen maski laitetaan suoraan lähimpään roskakoriin.
___________________________________________________________________

26.3.2021

HUHTIKUUN RAJOITUKSET

 

Rajoitukset jatkuvat saman sisältöisinä kuin maaliskuussa. Rajoitukset ovat tämän hetkisen tiedon mukaan voimassa 30.4. asti. Mikäli tarkennuksia tai muutoksia tulee, tiedotamme niistä välittömästi asiakkaille.
Opetuksen järjestäjille on annettu Nurmijärven kunnassa seuraavat toimintaohjeet, jotka noudattavat Keusoten/AVIn linjauksia.
Vapaan sivistystyön eli kansalaisopiston kurssit toteutetaan etäopetuksena.
Taiteen perusopetusessa noudatetaan seuraavia opetusjärjestelyitä:
◾️ v.2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäopetusta jatketaan lähiopetuksena
◾️ v.2007 syntyneiden ja sitä vanhempien ryhmäopetusta jatketaan etäopetuksena
◾️ v. 2002 syntyneiden ja sitä nuorempien yksilöopetusta jatketaan lähiopetuksena
◾️ v. 2001 syntyneiden ja sitä vanhempien yksilöopetusta jatketaan etänä

___________________________________________________________________

4.3.2021
MAALISKUUN AJAN TIUKENNETUT RAJOITUKSET

Opetuksen järjestäjille on annettu Nurmijärven kunnassa seuraavat toimintaohjeet, jotka noudattavat Keusoten/AVIn sekä STM:n linjauksia.

Vapaan sivistystyön eli kansalaisopiston kurssit toteutetaan etäopetuksena 28.3. asti.
Taiteen perusopetusessa noudatetaan seuraavia opetusjärjestelyitä ajalla 8.-31.3.:
◾️ v. 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäopetusta jatketaan lähiopetuksena
◾️ v. 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien ryhmäopetusta jatketaan etäopetuksena
◾️ v. 2002 syntyneiden ja sitä nuorempien yksilöopetusta jatketaan lähiopetuksena
◾️ v. 2001 syntyneiden ja sitä vanhempien yksilöopetusta jatketaan etänä
Ilmoitamme asiakkaille muutoksista henkilökohtaisesti.
Pyydämme kiinnittämään edelleen huomiota turvallisuusohjeisiin lähiopetuksessa, jotta voimme varmistaa sekä asiakkaiden että opettajien turvallisen työskentelyn.
– Opetukseen osallistutaan vain terveenä. Vähäisistäkin oireista tulee jättäytyä kotiin ja pyytää opettajalta mahdollisuus etäosallistumiseen.
– 12 vuotta täyttäneiden tulee käyttää maskia, elleivät terveydelliseet syyt sitä estä. Suosittelemme maskin käyttöä myös nuoremmille, mikäli mahdollista.
– Kädet tulee pestä huolellisesti ennen opetusta ja sen jälkeen. Desinfiointiainetta on saatavilla kaikissa opetustiloissa.
– Säilytetään turvavälit.
Turvallista kevättä kaikille!

___________________________________________________________________

19.2.2021
RAJOITUSTEN JA SUOSITUSTEN JATKUMINEN 31.3. ASTI

Nurmijärven koronasuositukset ja rajoitukset säilyvät samansisältöisinä 31.3.2021 saakka. Keusote on jatkanut suosituksia pe 19.2. tehtyjen päätösten mukaisesti.

Alle 20-vuotiaiden henkilöiden opetus järjestetään edelleen lähiopetuksena turvallisuusmääräykset huomioiden.
Yli 20-vuotiaiden opetus jatkuu etäopetuksena. Mikäli uusia linjauksia tai täydentäviä ohjeita saadaan aikuisten opetukseen liittyen, tiedotamme niistä erikseen.
Maaliskuussa alkavaksi sunniteltujen kurssien osalta tiedotamme asiakkaita henkilökohtaisesti kurssijärjestelyistä ennen kurssien alkamista.
Lisäämme tarjontaan etäkursseja viikoittain. Ilmoittelua kannattaa seurata Facebookissa ja Instagramissa.
Etäyhteyden käyttöä voi harjoitella 1.3. klo 10-13 ja klo 18-20 ilmoittautumisjärjestelmän kautta osoitteessa opistopalvelut.fi/nurmijärvi. Harjoitustila löytyy nimellä ”Etäyhteyden harjoitus” ja suoraan tästä linkistä:
___________________________________________________________________
29.1.2021
SIIRTYMINEN LÄHIOPETUKSEEN ALLE 20-VUOTIAIDEN YKSILÖ- JA RYHMÄTUNNEILLA 1.2. ALKAEN
Keusote ja Nurmijärven kunta ovat antaneet uudet suositukset pääkaupunkiseudun linjauksia mukaillen lasten ja nuorten harrastustoiminnan järjestelyistä 1.2.2021 alkaen.
Jukolan musiikkikoulu ja Nurmijärven kuvataidekoulu sekä kansalaisopiston lasten ryhmät (ilman aikuista) siirtyvät lähiopetukseen 1.2. alkaen. Noudatamme annettuja suosituksia ja ohjeita ryhmäkokojen, opetusjärjestelyjen sekä viranomaisten antamien terveysturvallisuusmääräysten mukaisesti.
Pyydämme kaikkien oppilaiden ja huoltajien huomioimaan, että tunneille osallistutaan ainoastaan terveinä noudattaen hyvää käsihygieniaa. Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille. Myös nuoremmat oppilaat voivat käyttää kasvomaskia tunneilla, mikäli mahdollista.
Ilmoitamme opetusjärjestelyistä lisäksi kaikille henkilökohtaisella viestillä.
Yli 20-vuotiaiden opetus jatkuu etäopetuksena toistaiseksi.
___________________________________________________________________

26.1.2021

OPETUSJÄRJESTELYT HELMIKUUSSA
Opetus jatkuu kansalaisopistossa etäopetuksena helmikuussa. Etäopetusta annetaan toistaiseksi, kunnes viranomaiset linjaavat toisin. Kursseille ilmoittautuneet saavat tiedon opetusjärjestelyistä kurssikohtaisesti.
Lasten ja nuorten harrastamisen, mukaan lukien taiteen perusopetus, osalta tiedotamme etä- tai lähiopetusjärjestelyistä 29.1. mennessä.
Tiedotamme muutoksista ja opetusjärjestelyistä verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.
Facebook: Nurmijärven Opisto, Jukolan musiikkikoulu, Nurmijärven Kuvataidekoulu
Instagram: @nurmijarvenopisto @nurmijarvenkuvis
____________________________________________________________________
6.1.2021
Vallitsevan korona-tilanteen vuoksi rajoitukset ja suositukset jatkuvat tämän hetkisen tiedon mukaan Nurmijärven kunnan alueella 31.1. asti. Noudatamme AVIn, Keusoten ja Nurmijärven kunnan antamia rajoituksia ja suosituksia opetuksen järjestäjille.
Lähiopetusta ei voida aloittaa suunnitellusti, vaan opetus toteutetaan 11.1. alkaen joko etäopetuksena tai muilla tarvittavilla järjestelyillä.
Kursseille ilmoittautuneet osallistujat saavat tiedon järjestelyistä viimeistään 8.1., taiteen perusopetuksessa viimeistään 15.1.
 
Tiedotamme muutoksista jälleen tarpeen mukaan ja tilanteen mahdollisesti muuttuessa.