Kädentaidot ja kotitalous

Collection of knitting and sewing equipment Set of Cooking Icons Vector

KÄDENTAIDOT

Opiston kädentaitojen kurssit sisältävät erilaisia käsityön kursseja puuntyöstöstä ompeluun ja erikoistekniikoihin. Kursseja pidetään ns. pitkinä, koko lukukauden kestävinä kursseina sekä lyhytkursseina. Pitkillä kursseilla voi paneutua tekemiseen ja ottaa toteutettavaksi haastavampiakin projekteja. Lyhytkurssit pyrkivät tuomaan tutuksi jonkin tietyn tekniikan tai tuotteen. Perinteisten käsityötekniikoiden opettelu, käsityötaitojen ylläpito sekä uuden opettelu on merkittävässä roolissa, kun kädentaitojen kursseja suunnitellaan. Opiskelijoiden toiveet ovat hyvänä pohjana suunnittelulle ja myös ajan trendit vaikuttavat tarjontaan.

 

 

KOTITALOUS

Opiston kotitalouskurssit ovat monipuolisia makumatkoja ruoanlaiton ja leipomisen maailmaan. Kursseilla tutustutaan eri maiden ruokakulttuureihin valmistamalla teeman mukaista paikallista ruokaa. Leivontakursseilla toteutetaan suussa sulavia leivonnaisia ja upeita koristeita niihin. Teemana kursseilla voi myös olla ruokahävikin hyödyntäminen  tai perinteisen ruokakulttuurin elvyttäminen. Myös raakaruokakursseja on opiston tarjonnassa.

 

Kurssien ideoinnissa kuunnellaan pitkälti opiskelijoiden toiveita, opiston kestävän kehityksen teemoja sekä ajan trendejä. Opetusta on eniten Klaukkalassa, Isoniitun koulussa, mutta myös remontin valmistuttua Nurmijärven yhteiskoulussa.

 

  • Suosituksi ovat muodostuneet etäkokkikurssit, joille jokainen voi osallistua kotoa käsin. Lisätietoja täältä.
  • Lapsille on tarjolla omat kotitalouskurssinsa seikkailukurssien muodossa. Lisätietoja täältä.
  • Keväällä 2022 on jälleen tarjolla nuorillekin oma kokkauskurssi.
  • Kotitalouteen liittyy vahvasti myös hygieniaosaaminen ja opisto tarjoaa mahdollisuuden hygieniapassin suorittamiseen. Lisätietoja täältä.

 

Toimisto

Nurmijärven Opisto
Klaukkalan Aitohelmi, 2. krs
Klaukkalantie 72
01800 Klaukkala

Toimisto avoinna:
ma-to klo 9.00-16.00

pe klo 9.00-14.00

040 938 1007 & 040 936 0080
toimisto (at) nurmijarvenopisto.fi